Składniki:
- 5 kg truskawek
- 5 kg cukru
- 20 dag kwasku cytrynowego
- 8 litrów wody
- drożdże winne
Oczywiście na początku oczyszczamy owoce i myjemy. Wrzucamy do gąsiora zalewamy wodą z cukrem i kwaskiem. Dodajemy wcześniej przygotowany zaczyn ze szklanki cukru, szklanki truskawek i 2 szklanek wody. odstawiamy to na ok 6 tygodni po tym czasie zlewamy. Wino 2-4tygodnie po zlaniu nadaje się do picia.
- 5 kg truskawek
- 5 kg cukru
- 20 dag kwasku cytrynowego
- 8 litrów wody
- drożdże winne
Oczywiście na początku oczyszczamy owoce i myjemy. Wrzucamy do gąsiora zalewamy wodą z cukrem i kwaskiem. Dodajemy wcześniej przygotowany zaczyn ze szklanki cukru, szklanki truskawek i 2 szklanek wody. odstawiamy to na ok 6 tygodni po tym czasie zlewamy. Wino 2-4tygodnie po zlaniu nadaje się do picia.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz