Składniki:
- 4 kg bananów (posiekane razem ze skórką )
- 3 kg cukru
- 0,5 kg rodzynek
- 30 dag kwasku cytrynowego
- 2 op drożdży winnych
- ok 8 litrów wody
Banany gotować w połowie wody ok 30 minut. odcedzić i wystudzić do schłodzonego wywaru dodać resztę składników i resztę wody. Odstawić w ciepłe miejsce na ok miesiąc i zlać do gąsiora odstawić na kolejny miesiąc i zlać ponownie. Dopiero wyklarowane ( nie mętne ) wino nadaje się do konsumpcji.
- 4 kg bananów (posiekane razem ze skórką )
- 3 kg cukru
- 0,5 kg rodzynek
- 30 dag kwasku cytrynowego
- 2 op drożdży winnych
- ok 8 litrów wody
Banany gotować w połowie wody ok 30 minut. odcedzić i wystudzić do schłodzonego wywaru dodać resztę składników i resztę wody. Odstawić w ciepłe miejsce na ok miesiąc i zlać do gąsiora odstawić na kolejny miesiąc i zlać ponownie. Dopiero wyklarowane ( nie mętne ) wino nadaje się do konsumpcji.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz