Składniki:
- 8 kg wiśni (lub 6,0 l soku)
- 4 kg cukru
- 4 litry wody
- drożdże winne
Wiśnie umyć i wydrylować. W takiej postaci wrzucać do gąsiora. Ewentualnie wycisnąć sok (za pomocą sokowirówki bądź sokownika). Zalać przestudzonym roztworem cukrowym w ilości zgodnej z przepisem i dodać drożdże. Odstawić na 7-8 tygodni po czym zlać. Wino bardzo dobre, dobrze się klaruje. Polecam wszystkim początkującym!
- 8 kg wiśni (lub 6,0 l soku)
- 4 kg cukru
- 4 litry wody
- drożdże winne
Wiśnie umyć i wydrylować. W takiej postaci wrzucać do gąsiora. Ewentualnie wycisnąć sok (za pomocą sokowirówki bądź sokownika). Zalać przestudzonym roztworem cukrowym w ilości zgodnej z przepisem i dodać drożdże. Odstawić na 7-8 tygodni po czym zlać. Wino bardzo dobre, dobrze się klaruje. Polecam wszystkim początkującym!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz